Tehdään yhdessä tekstistäsi täydellinen!

”Kiitos Maria näistä muokkauksista. Tekstit ovat nyt huomattavasti ytimekkäämpiä kuin omat runoilut”. Tässä ote eräästä tuoreesta asiakaspalautteesta. On tyypillistä, että tekstiammattilaisen hyödyn oivaltaa vasta sitten, kun näkee lopputuloksen.

Kirjoittaminen on taitolaji. Siinä kehittyy vain tekemällä. Myönnän, että saatan tuntea lievää kiusaantuneisuutta lukiessani urani alkupään tekstejä. Eivät työni missään nimessä olleet huonoja, mutta mieluusti suljen ne kansiot jo taakseni. Menneeseen on toki välillä hyvä palata. Ihan siksi, että näkee kehityskaaren, jonka on kulkenut. Voinkin taputtaa itseäni olalle ja todeta, että olen ollut varsin ahkera ja kehityskelpoinen. Tasoni on tällä hetkellä korkealla, sillä kirjoituskilometrejä on takana yli 15 vuotta! Toisaalta täytyy pitää mielessä, ettei tässä työssä voi koskaan julistaa olevansa valmis ja huipulla. Sen sijaan täytyy olla  valppaana, tarkastella omia sanoja kriittisin silmin, kuunnella palautteet huolella, kouluttautua, lukea erilaisia tekstejä paljon ja kirjoittaa sitäkin enemmän.

Miksi sitten kirjoittamiseen kannattaa pyytää apua ammattilaiselta?

Säästät aikaa ja hermoja

Teksti vaikuttaa vahvasti siihen, kuinka paljon asiantuntijuuteesi luotetaan. Hyvä kirjoittaja kykenee luomaan lyhyessä ajassa vaikeastakin aiheesta selkokielisen tekstikokonaisuuden. Hänellä on hallussaan iskevät otsikot, sujuvasti lipuvat lauserakenteet ja kyky asettua lukijan asemaan. Hän tietää myös, miten lukijaa puhutellaan eri kanavissa.

Moni tietää sen tuskan, kun työpäivä on kiireitä täynnä ja blogikirjoituksen deadline lähestyy. Stressitilassa jo pelkän aloituksen pohtiminen voi viedä tolkuttomasti aikaa. On suuri helpotus, jos sattuu tietämään luotettavan tekstiammattilaisen, joka hoitaa homman tehokkaasti kotiin lyhyellä briiffauksella. Tämä on viisasta työn priorisointia. Varmasti myös rahanarvoinen ratkaisu.

Löydät uusia oivaltavia näkökulmia

Omassa työssä on helppo jumittua tiettyihin ajatusrakennelmiin – vaikka puisitkin aiheita ahkerasti kollegojen kanssa. Kuinka monta kertaa minulle onkaan yrittäjän uran aikana sanottu ”enpä osannutkaan ajatella asiaa tuolta kantilta.” Ulkopuolinen kirjoittaja katselee maailmaa eri tavoin kuin asian lähellä päivittäin työskentelevä yrityksen työntekijä. Koska kirjoittaja on itsekin se mahdollinen tuotteen ostaja, hän osaa neuvoa, mihin seikkoihin on syytä tarttua, mitä asioita pitäisi tarkentaa tai mistä jutuista taatusti kaivataan lisätietoja. Nämä asiat korostuvat etenkin osuvan lehdistötiedotteen laadinnassa. Itse olen paitsi viestinnän ammattilainen myös toimittaja. Sähköpostiini tulee näin ollen useita tiedotteita päivittäin. Tiedän, millaiset otsikot puhuttelevat ja mitkä aiheet innostavat klikkaamaan lisää tietoja.

 

Saat tekstiin toimivan rakenteen

Toimivan rytmin ja rakenteen löytäminen tekstiin ei synny kiireessä. On oleellista, että esimerkiksi artikkelissa asiat esitetään napakassa järjestyksessä kera oivaltavan otsikon. Pidempien tekstin kohdalla loppujumppaamiseen on aina syytä jättää aikaa. Itse pyrin siihen, etten koskaan palauta tekstiä samana päivänä, kun saan sen valmiiksi. On parempi nukkua yön yli ja tehdä vasta sitten loppuviilailut. Usein tässä vaiheessa kappaleiden paikat vielä vaihtuvat ja otsikkokin kirkastuu aiempaa iskevämmäksi.

Kaikki tämä vaatii editointitaitoja, kokonaisuuden hallintaa ja  vahvaa näkemystä.

Erinomainen juttu työn tilaajalle on kirjoittajan monipuolisuus — etenkin, jos tekijä on sanataituri ja visualisti. Paperilinnulta saat paitsi tekstit myös siihen sopivat kuvasuunnitelmat ja stailaukset. Yhteistyökumppanina toimii erinomainen valokuvaaja Pauliina Salonen.

Maria Rautio

 

 

Heräsikö sinulla kysymyksiä?

Maria Rautio
Sisällöntuottaja, viestinnän ammattilainen
maria.rautio@paperilintu.fi 
Puh. + 358 44 532 3752

Laita minulle viestiä!