Pieni viestintätoimisto – uhka vai mahdollisuus? Helppo kysymys: ehdottomasti mahdollisuus

Kyllä, Paperilintu on yhden ihmisen yritys. Pieni ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suuret teot eivät kuuluisi tähän taloon – päinvastoin. Kerron miksi.

Yksinyrittäjä saattaa Suomessa edelleen törmätä epäluuloihin. Jokin siinä sanassa taitaa kalskahtaa monen korvaan. Ehkä koko termi huokuu haurautta – että yksin hän siinä kovasti yrittää saada jotain aikaiseksi. Yksinäisen hiihtäjän rinnalla suuri organisaatio tuntuu vakaalta, uskottavalta ja ammattitaitoiselta. Väitän kuitenkin, että meidän yksinyrittäjien joukosta löytyy todellisia kultakimpaleita. Tässä työssä menestyminen vaatii nimittäin ammattitaitoa, sosiaalista kyvykkyyttä ja rohkeutta.   

Ympärillä yhteistyöverkosto

Kyselyiden mukaan lähes puolet yksinyrittäjistä toimii säännöllisessä yhteistyössä 2–3 muun yrittäjän tai yrityksen kanssa. Näin tekee myös Paperilintu. Ympärilläni on mahtava porukka oman alansa huipputekijöitä. Tarvitsetko yrityksellesi verkkosivuston? Check, soitan Folcanin väelle. Siellä tiedetään muutenkin, miten digimaailman tarjoamista mahdollisuuksista saadaan kaikki hyöty irti.  Mainostoimisto EastStreet on puolestaan yksi pitkäaikaisimmista kavereistani. Olemme pakertaneet yhdessä jo vuosia pääasiassa printin parissa. Yhteiseen portfolioon on kertynyt iso liuta hienoja työnäytteitä asiakaslehdistä yritysesitteisiin. Yksi kirjoittajan luottokumppaneista on tietysti myös taitava valokuvaaja. Paperilintu kääntyy kuva-asioissa Pauliina Salosen puoleen. Kurkkaapa Pauliinan portfolioon, niin ymmärrät miksi.

Yksinyrittäjyydessä on se hieno juttu, että siinä on mahdollisuus saada ympärilleen juuri ne tyypit, joiden kanssa synkkaa, ja jotka taatusti osaavat asiansa.

Läsnä asiakkaan arjessa

Joustavuus kuuluu yksinyrittäjyyden ja verkostomaisen toiminnan ehdottomiin etuihin. Ennen kaikkea siitä hyötyy palvelun tilaaja. Asioiden tielle ei koskaan tule jäykkä organisaatio, jonka avainhenkilöt vaihtuvat tai ovat aina varattuja. Sen sijaan pikkufirmassa saat henkilökohtaista ja hyvää palvelua, oli vuorokaudenaika mikä tahansa. Yhden ihmisen yrityksen on lisäksi helppo tehdä päätökset pikaisesti ja ryhtyä toimiin nopeasti. Lehdistötiedote ASAP? Ei ongelmaa. Deadline, se pitää. Yksinyrittäjä tahtoo tehdä hyvän vaikutuksen pienissäkin yksityiskohdissa. Hän myös tekee kaikkensa sen eteen, että asiakas on tyytyväinen.

Suuressa firmassa et välttämättä voi vaikuttaa siihen, kenet saat tekijäksi. Innokkaan ja aiheesta inspiroituneen tyypin sijaan saatatkin saada sen työhönsä leipiintyneen puurtajan, joka naputtelee tekstiä liukuhihnameiningillä – näin kärjistetysti sanottuna. Ehkä hän jää
muutenkin hieman etäiseksi. Mitä tulee omaan taustaani, portfolioon tai työkokemukseeni: kerron kaiken enemmän kuin mielelläni. Haluatko tiivistetyn vai pitkän version?

Ota yhteyttä ja tavataan! Saat minulta ilmaisen arvion yrityksesi viestinnän kehityskohteista.

Maria Rautio

Kuva: Maria Rautio

Heräsikö sinulla kysymyksiä?

Maria Rautio
Sisällöntuottaja, viestinnän ammattilainen
maria.rautio@paperilintu.fi 
Puh. + 358 44 532 3752

Laita minulle viestiä!