Kuhanen, Asikainen & Kanerva – kokonaisvaltainen brändiuudistus

Kiinteistöjuridiikkaan erikoistuneella asianajotoimistolla oli tarve brändiviestinnän selkeyttämiselle ja ilmeen kirkastamiselle. Lähdimme asiakkaan kanssa yhteiselle matkalle yrityksen ytimeen ja muotoilimme muun muassa arvolupauksen.

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy on kiinteistöjuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto, jonka riveissä toimivat alan parhaat asiantuntijat. Yrityksen brändi kokonaisuudessaan aina ydinviesteistä ilmeeseen kaipasi kirkastusta ja yhtenäistämistä. Tarve arvolupauksen luomiselle oli tunnistettu jo pidemmän aikaa. 

Viestinnällinen kivijalka vahvaksi

Brändistrategian työstäminen lähti liikkeelle avainhenkilöille suunnatuilla kyselyillä. Pureuduimme niissä muun muassa yrityksen vahvuuksiin ja mielikuviin. Lisäksi kävimme johdon kanssa keskusteluja hahmottaaksemme markkinatrendejä, asiakaskuntaa ja palvelutarjontaa. Tiedonkeruun pohjalta ryhdyimme avaamaan brändistrategiaa. Sanoitimme yrityksen olemassaolon tarkoituksen, vision ja vahvuudet sekä loimme arvot, jotka juurtuvat luontevasti osaksi jokaisen työntekijän arkea. Brändistrategian kaikki keskeiset elementit kiteytyvät kirjoittamassamme napakassa ja mieleenpainuvassa yritystarinassa.

Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n arvolupaukseksi muodostui ”Aina löytyy ratkaisu”.

Ydinviesteistä ilmeeseen

Strategiatyön pohjalta etenimme graafisen ilmeen uudistamiseen. Asiakkaan toiveesta mukana pidettiin vanhaa ja tuttua, mutta uudella ja raikkaalla ”twistillä”. Viilasimme värimaailman, logon ja fontit sekä suunnittelimme yritykselle oman tunnistettavan graafisen elementin. Uusi ilme viestii helposti lähestyttävästä asianajotoimistosta, jossa yhdistyvät laatu, asiantuntemus ja tapa kertoa vaikeistakin juridisista asioista selkeällä kielellä.

Graafisen ohjeiston uudistamisen yhteydessä suunnittelimme lisäksi uuden ilmeen ja sisällöt Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n tärkeimpiin viestintäkanaviin: verkkosivustolle, someen sekä uutiskirjeeseen. 

verkkosivut

Nyt yrityksen ilme ja sisällöt puhuvat kaikki samaa kieltä ja huokuvat yhtenäisyyttä. Kirkkaan brändin hyödyt ulottuvat monelle tasolle aina palveluiden myynnistä asiakasuskollisuuden lisäämiseen.  

 

 

”Yhteistyö Paperilinnun kanssa oli harvinaisen mutkatonta ja tehokasta. Maria onnistui yhteistyökumppaninsa kanssa yllättämään meidät iloisesti innovatiivisella ja raikkaalla konseptilla, joka on saanut runsaasti hyvää palautetta sekä omalta väeltä että asiakkailta.”
Kai Haarma
toimitusjohtaja, Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy

Mitä siis teimme?

Yhteistyössä Cuvio Oy / Tiia-Leena Haataja

P.S. Paperilintu vastaa lisäksi Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n verkkoartikkeleista, somesisällöistä ja kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeen tuotannosta kokonaisuudestaan. 

Muita referenssejä